Over ons, Bart en Tineke Koolwijk, ons werk vroeger en nu.......

In 1987 kochten we onze eerste boot, een Beneteau Forban MKII, de kussens moesten vernieuwd worden en een nieuwe zeilhuik.
Polyether matrasdelen van Nijhoff, (goedkoop door rookschade) bewerkt met een electrisch broodmes, oude velours gordijnen en een eenvoudige Vendex naaimachine deden het wel, de zeilhuik werd uit Tentdoek van de Ireneshop gemaakt.

Begin 1990 De 2e boot een Balaton 24 had al iets meer aandacht nodig. Hier moesten een paar complete banken en alle kussens geheel vernieuwd worden inclusief de gecapitoneerde wanden. Koudschuim en een een rol stof van de lapjesmarkt te Utrecht. 't Werd prachtig.In 1995 werd het winkelpand echt te klein voor kantoor, voorbereiding en produktie tegelijk dus verhuisde (de produktie)begin 1996 naar de Kaap Hoornstroom 22 op het industrieterrein.
Volop ruimte en vlak bij de jachthaven waar onze boot lag.De benedenverdieping was ruimschoots grootgenoeg voor onze drukkerij,
liefst 2x 180 m2, de bovenverdieping, zou vooral gebruikt gaan worden voor hobby en later ook zeilmakerij.

Zo kwam er snel een Draaibank, een oude Pfaff industrie-machine, een Juki tripple transport naaimachine
en een festoneer-machine voor vloerkleedjes.

Begin 2000 kwam de derde boot, een Beneteau Evasion motorsailer. Hier werd door stoffering, maken van een dektent, huik en rolhoes plus de aanpassingen aan zeilen veel kennis opgedaan. de privé woning werd opgezegd en De winkel (Magdaleenweg 28) werd opgeknapt tot de eerder bedoelde Studio-kantoor en woonruimte. De drukkerij werd steeds moderner, er kwam een meer-kleuren drukpers met automatische plaatwissel en digitale afstelling. de eerste Docucolor 12 (digitale kleurenprinter) en een Mitsubishi computer to-plate belichter werden geplaatst.

2006. de vierde boot kwam er aan, een echte klus-uitdaging, een oudere Finnsailer 29. Hiervoor kwam "alles uit de kast". Er werd een modernere Pfaff 1425, een langarm Dürkopp 2 naalds en de eerste Brother programmeerbare naaimachine voor stevige
trapeze hangbanden en rugsteun banden in de kuip van een wedstrijdjacht. Ook kwam het eerste autobedrijf met APK-afgekeurde veiligheidsgordels voor vervanging van het gordelband.

Zo langzaam aan steeds beter uitgerust kwam hier vast werk voor! We maakten via een bijzonder goede vriend kennis met een groothandel in piano- en vleugel onderdelen en accessoires. Als drukkers konden we wel al instrumenthoezen bedrukken maar wat nog leuker was we mochten ze ook gaan maken en werden hier ook uitstekend, kosteloos door onze goede vriend voor opgeleid. Ook begon de vraag naar het vervangen van gordelbanden steeds meer toe te nemen.

2018 De drukkerij werd steeds moderner en kon het werk, inmiddels zonder personeel ruimschoots aan dankzij digitale apparatuur en grotere productiebedrijven die nog steeds exclusief voor collega drukkers werken.

Het werd tijd om een keuze te gaan maken en er werd besloten om de rollen om te draaien, de Zeilmakerij werd het hoofdonderdeel
van Koolwijk en de Boer en de drukkerij werd omgevormd tot Koolwijk Repro drukwerkverzorging!

Hiervoor werden de zware machines verkocht. De beste digitale voorbereidings- afdruk en nabewerkings apparatuur bleef wel staan.
We kregen meteen een hoop ruimte vrij en hielden er ook nog wat geld aan over voor onze grootste wens, een eigen pand in een
ruimere omgeving

 

.

14 December 2018 Zeilmakerij Koolwijk verhuisd naar Stadskanaal!

Na jarenlang het pand op het industrieterrein in Huizen gebruikt te hebben
vonden we een mooi ogend Herenhuis in stadskanaal aan "Het Kanaal"

Een woonhuis uit begin 1900 met Winkelruimte, magazijn en werkplaats.
dit alles wel als een heel groot klusobject maar het houdt ons van de straat.